MijnTuin.org

Cookieverklaring

Welkom op Mijntuin.org. Deze cookieverklaring is bedoeld om je te informeren over hoe wij informatie over jou verzamelen met behulp van cookies en andere volgtechnologieën wanneer je onze website bezoekt.

Laatste update cookieverklaring: 23.06.2021

1. Wat zijn cookies en persoonsgegevens?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op jouw computer kunnen worden opgeslagen (of op andere apparaten met internet-toegang, zoals een smartphone of tablet) wanneer je de website bezoekt. In dit tekstbestand wordt het volgende opgeslagen: de naam van de website waar de cookie vandaan komt, de 'levensduur' van de cookie (dat wil zeggen hoe lang de cookie op jouw computer/toestel zal blijven) en een waarde, die meestal bestaat uit een willekeurig gegenereerd uniek nummer.

Sommige cookies kunnen jouw persoonsgegevens verzamelen. Persoonsgegevens omvatten dat wat we over jou als gebruiker weten.

2. Hoe vragen we toestemming om cookies te plaatsen?

Bij het bezoeken van de website wordt er een onderaan een melding getoond die je informeert over het gebruik van cookies op deze website. Alle informatie met betrekking tot deze cookies kan je in deze cookieverklaring lezen.

Voor cookies die noodzakelijk zijn om een door jouw gevraagde dienst of functie te leveren, hebben we jouw toestemming niet nodig.

Voor de overige analytische cookies baseren we ons op jouw impliciete toestemming. Wanneer je blijft verder surfen op de website beschouwen we dat als jouw toestemming om cookies te mogen plaatsen op jouw apparaat. Als je geen cookies wil, lees dan titel 4: “hoe kan je cookies beheren of verwijderen?”

3. Welke cookies gebruiken we?

3.1. Sessie-cookies

Sessie-cookies zijn tijdelijke functionele cookies die op jouw computer/apparaat blijven totdat je de website weer verlaat. Dit zijn cookies die nodig zijn omdat de website of de door jou gevraagde dienst zonder het gebruik van deze cookies niet of minder goed functioneert. Deze cookies bevatten elke keer dat je onze website bezoekt een ander, tijdelijk nummer. De cookies worden automatisch verwijderd nadat je je browser afsluit. De cookies hebben een minimale weerslag op je privacy.

3.2. Permanente-cookies

Dit soort cookie blijft langer op jouw computer dan een sessiecookie of totdat deze handmatig wordt verwijderd (hoe lang de cookie op jouw apparaat blijft, zal afhangen van de duur of de 'levensduur' van de specifieke cookie en de instellingen van jouw browser). Met behulp van zulke cookies kunnen wij je herkennen bij een nieuw bezoek aan onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies, kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en prettiger gebruik kunt maken van onze website.

Om de analytische cookie te mogen plaatsen, hebben we jouw toestemming nodig. Wanneer je blijft verder surfen op de website beschouwen we dat als een actie waarmee je ons toestemming geeft tot het plaatsen van deze cookies.

3.3. Cookies van derden

Cookies van derden zijn cookies die op je apparaat worden geplaatst door een ander domein dan de onze website.

Het gaat om analytische cookies van andere partijen dan MijnTuin.org die informatie verzamelen over de technische gegevens van de uitwisseling en over het gebruik van de website om de werking ervan te verbeteren en om op jouw interesses gebaseerde inhoud te tonen.

3.4. Tabel van de gebruikte cookies van derden

Naam cookieDoel cookiePersoonlijke gegevens die verzameld worden Derden cookies?Bewaartermijn cookie
recent_productsrecent bekeken webshop producten oplijsten/Nee1 jaar
sessionsessie/Nee25 dagen
__utmmobileanalyticsDeze cookie van Google Analytics wordt gebruikt om het gedrag van de bezoeker bij te houden.Ja, Google10 maand
_ga
__gads
De cookies van Google Analytics verzamelen informatie over hoe jij gebruik maakt van onze website (bezochte pagina’s, gemiddelde duur van een bezoek, aangeklikte producten,…).
We kunnen je op die manier profileren om zo de inhoud van de website en de advertenties aan te passen aan jouw voorkeuren.
Dankzij deze cookie kunnen we de inhoud van onze website verbeteren.
- IP-adres
-Gegevens over je surfgedrag
Ja, Google1 jaar
_gcl_auEr worden cookies geplaatst om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoeker aan deze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op deze website en op andere, door deze website gebruikte kanalen, verbeterd. - IP-adres
-Gegevens over je surfgedrag
Ja, door Google2,5 maand
_gidEr worden cookies geplaatst om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoeker aan deze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op deze website en op andere, door deze website gebruikte kanalen, verbeterd. - IP-adres
-Gegevens over je surfgedrag
Ja, door Google1 dag
cookieconsent_statusConsentGebruikt voor Google Single Sign On wanneer je met een google Account inlogt.Nee6 maand
G_ENABLED_IDPSWordt gebruikt door Google Login om wijzigingen over pagina’s en transacties bij te houden/Ja, door GoogleEinde browser sessie
intercom-session-j7138qvlanalyticsWordt gebruikt om om sessies bij te houden en logins en gesprekken te onthouden.Ja, door Intercom1 week
PHPSESSIDsessieNeesessie

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van Google Inc., als deel van de analytics dienst. Wij gebruiken deze dienst om rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. De verkregen informatie over je surfgedrag wordt in de regel naar een server van Google in de Verenigde Staten van Amerika verzonden en daar opgeslagen. Google levert ons op basis van deze informatie een rapport met informatie over hoe bezoekers onze website gebruiken. Dankzij de inhoud van de cookies kunnen wij de inhoud van onze website verbeteren. Ter bescherming van je gegevens hebben wij een overeenkomst gesloten met Google en hebben wij ervoor gekozen om het laatste octet van je IP-adres te maskeren waardoor dit IP-adres niet naar jou te herleiden is.

Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie: op https://www.google.com/intl/nl/policies/technologies/ads/ en op https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Voor het plaatsen van de cookies van Google Analytics baseren we ons op jouw impliciete toestemming. Wanneer je blijft verder surfen op de website beschouwen we dat als een actie waarmee u ons toestemming geeft tot het plaatsen van deze cookies.

Voor het plaatsen van de cookies van Google Analytics, baseren we ons op jouw toestemming. Wanneer je blijft verder surfen op de website beschouwen we dat als een actie waarmee je ons toestemming geeft tot het plaatsen van deze cookies.

4. Hoe kan je cookies beheren of verwijderen?

De meeste internetbrowsers zijn zo ingesteld dat ze cookies automatisch accepteren. Cookies kan je via de browserinstellingen op je computer weigeren of verwijderen. De wijze hoe dit kan gebeuren verschilt van browser tot browser. Raadpleeg indien nodig de handleiding en helpfunctie van je browser. Deze instellingen moet je steeds per browser en per computer/apparaat apart instellen!

  • Cookie instellingen Internet Explorer
  • Cookie instellingen Chrome
  • Cookie instellingen Firefox

Als je niet wilt dat je gegevens door Google Analytics worden gebruikt, kan je de Google Analytics Opt-out Browsers Add-On installeren. Deze add-on laat Google Analytics weten dat je bezoekgegevens niet verzameld mogen worden.

Het niet-aanvaarden of verwijderen of uitzetten van cookies kan tot gevolg hebben dat bepaalde functionaliteiten van de website slecht of niet functioneren. Daardoor kan de beleving van de site tegenvallen.

5. Gebruiken we andere volgtechnologieën?

5.1. Logbestanden

Als je de website bezoekt verzamelen we automatisch technische gegevens (logbestanden) om het gebruiksgemak van de website te verbeteren.

Welke persoonsgegevens?

Concreet verzamelen we: Tijdstip, bezochte pagina, Browser, IP adres

Voor welk doel gebruiken we je gegevens?

Deze verwerking is essentieel om onze bedrijfsvoering te optimaliseren. We gebruiken deze technische gegevens om de functionaliteit, het gebruiksgemak en de veiligheid van onze website te verbeteren. Op basis van de gegevens van alle bezoekers van de website kijken we ook na hoeveel bezoekers we hebben per maand, wanneer het bezoek plaatsvindt, welke pagina’s het meest bezocht worden en met welke browser en of er problemen optreden tijdens een websitebezoek.

Welke bewaartermijn?

Wij hanteren een standaardbewaartermijn van 3 maanden voor de logbestanden.

6. Wil je ons een vraag stellen of je recht op inzage, correctie, bezwaar, beperking of verwijdering uitoefenen?

Je hebt het recht om op elk moment kosteloos inzage te vragen in de persoonsgegevens die we over jou verzamelen door middel van cookies. Ook kan je je gegevens kosteloos laten verbeteren of wissen. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Deze kan je terug vinden in de instellingen van je browser. Je hebt ook het recht om de beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens te verzoeken. Tot slot heb je het recht om bezwaar te maken tegen een bepaalde verwerking van je persoonsgegevens.

Je kan je gedateerd en ondertekend verzoek richten via e-mail:info@Mijntuin.org of schriftelijk naar: ET Groep BV, Fraterstraat 111, 9820 Merelbeke.

Alvorens we je aanvraag kunnen behandelen, dienen we een goed begrip te hebben van de informatie die je precies zoekt. Daarom vragen we je om in je verzoek de volgende informatie op te nemen: volledige naam, adres, e-mailadres, en een duidelijke beschrijving van je verzoek.

Wij hebben een maand de tijd om jouw verzoek te beantwoorden. Houdt er rekening mee dat deze periode begint te lopen wanneer wij je gedateerd en ondertekend verzoek hebben ontvangen en wij alle vereiste informatie hebben om te voldoen aan je verzoek.

Indien je van mening bent dat we je verzoek niet correct afgehandeld hebben, neem dan contact op met ons via bovenstaande gegevens. Op die manier kunnen wij samen met jou bekijken hoe we je alsnog tegemoet kunnen komen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert en wij niet reageren op je verzoek of je verzoek weigeren, heb je het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. Voor België is dit de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit en voor Nederland is dit de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens en voor Frankrijk is dit La Commision Nationale de l’Informatique et des Libertés (CNIL). Over het algemeen geldt dat u een klacht kan indienen bij de toezichthoudende autoriteit van het land waar je gewoonlijk verblijft.

7. Wijzigingen in deze verklaring

Als we wijzigingen aanbrengen in deze cookieverklaring, wordt de gewijzigde verklaring hier gepubliceerd met bovenaan de vermelding van de herzieningsdatum. Indien wij aanzienlijke wijzigingen aanbrengen in deze verklaring waardoor onze privacypraktijken in wezenlijk opzicht veranderen, kunnen we jou hiervan ook op andere wijze op de hoogte stellen, bijvoorbeeld door je een e-mail te sturen of een mededeling op onze website te publiceren voordat de wijzigingen van kracht worden.